Jajka faszerowane (każdy przepis jest na 3 ugotowane na twardo jajka)
1. Jajka faszerowane serkiem kozim i suszonymi pomidorami:
2 łyżki kremowego serka koziego
4-5 suszonych pomidorów
szczypta soli i pieprzu
Jajka przekrój na pół. Połowę żółtek ugotowanych jaj wydrąż i wymieszaj z serkiem kozim i posiekanymi drobno suszonymi pomidorami. Nafaszeruj połówki jajek, udekoruj suszonymi pomidorami i szczypiorkiem.
2. Jajka faszerowane pieczarkami:
ok. 5 dużych pieczarek
łyżka masła
szczypta soli i pieprzu
Pieczarki zetrzyj na tarce i usmaż na łyżce masła. Gdy woda odparuje przypraw szczyptą soli i pieprzu. Wymieszaj z ugotowanymi żółtkami i nadziej jajka. Udekoruj koperkiem.
3. Jajka faszerowane awokado:
pół awokado
szczypta soli, pieprzu, curry i ostrej papryki
kilka kropel soku z cytryny
Awokado obierz i zblenduj na gładką masę razem z połową żółtek. Przypraw solą, pieprzm i curry. Wyciśnij kilka kropel z cytryny. i wymieszaj. Nafaszeruj połówki jajek, posyp każdą ostrą papryką.
Smacznego ! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz