Składniki (ok.5 porcji, na większe imprezy/święta należy podwoić składniki):
1 słoik selera konserwowego
3 jajka
pół czerwonej papryki
mała puszka kukurydzy
ok.100g szynki konserwowej lub zwykłej
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
pół pęczka koperku
kilka kropel soku z cytryny
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Jajka ugotuj na twardo. Majonez wymieszaj z jogurtem, posiekanym koperkiem i sokiem z cytryny. Seler i kukurydzę odcedź, przełóż do dużej miski. Paprykę, szynkę i jajka pokrój w ok.1cm kostkę, dodaj do miski i wymieszaj delikatnie z pozostałymi warzywami. Dodaj sos koperkowy, sól i pieprz do smaku i dokładnie połącz. Odstaw na ok. 1h do przegryzienia smaków. Udekoruj koperkiem lub jajkiem. Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz