Składniki (duży litrowy słoik):
duży słoik marynowanych pieczarek lub grzybków
3 duże cebule
mały słoiczek korniszonów
4 łyżki majonezu
4 łyżki śmietany
łyżeczka musztardy (nie ziarnistej np.dijon)
sól i pieprz do smaku
posiekane jajko do dekoracji
Sposób przygotowania:
Warzywa posiekaj bardzo drobno. Powinna być taka sama ilość (objętościowo) posiekanych grzybków, cebuli i korniszonów. Wymieszaj z majonezem i śmietaną, dodaj musztardę, sól i pieprz. Dokładnie połącz. Przełóż do miseczki i udekoruj posiekanym jajkiem. W lodówce przechowuj do 3-4 dni.
Domowy -najlepszy!Ja zapraszam na dip chrzanowy ;do jajek ,do wędlin i mięs ;
OdpowiedzUsuńhttp://gotujenacodzien.blogspot.com/2014/04/dip-chrzanowy.html